אורטודנט

כמו בתחומי רפואה אחרים שבהם רופאים בוחרים בנישת התמחות כגון לב, נוירולוגיה, אורתופדיה וכדומה, גם רופאי שיניים בוחרים בהתמחויות משלהם. אורתודונטיה היא מומחיות ברפואת שיניים שמטרתה למנוע, לאבחן ולטפל באי סדרים בפה ובלסת. אורטודנט (אורתודנט) הוא רופא שיניים שסיים בהצלחה 4 שנות לימוד נוספות במקביל לצבירה של ניסיון קליני בתחום האורתודונטיה. איגוד האורתודונטיה הוא הגוף שמאגד את כל האורתודונטים בישראל, באיגוד רשומים כ - 200 מומחים בסך הכל מבין יותר מ - 10,000 רופאי שיניים בישראל. האיגוד ממליץ על בדיקה ואבחון של ילדים כבר מגיל 7 כדי למנוע בעיות שיניים עתידיות.

מצאו אורטודנט קרוב לבית

אם אין לכם רופא שיניים קבוע או לחילופין אם אתם מרגישים לקוח ״שבוי״ אצל הרופא הישן שלכם ואתם זקוקים לגשר בשיניים תוכלו לעשות זאת עכשיו ע״י חיפוש במנוע המיוחד שפיתחנו ובו תקבלו לא יותר מחמישה רופאים או אורטודונטים קרובים לבית שלכם ובתקציב שמתאים לכם, ענו על 3 שאלות קצרות ובחרו את מיישר השיניים הבא שלכם.


במה מטפל אורטודנט?

אורטודנט הוא מומחה בתיקון ישורת שיניים בעצם הלסת, תוך טיפול בבעיות רבות הקשורות בכך, כמו למשל ליקויי דיבור, קשיי לעיסה וקשיים בשמירה על היגיינת פה נאותה. הנושאים הנפוצים ביותר שאורטודנט מטפל בהם הם סטייה קדימה ואחורה, דוגמאות קלאסיות לכך כוללות מנשך יתר או תת מנשך שהם שיניים תחתונות בולטות כלפי חוץ או מכונסות פנימה.

סטיות שיניים אלו עלולות לגרום לקשיים במפרק הלסת ובלעיסה. צפיפות שיניים היא עוד אחת מהבעיות הנפוצות שהאורטודנט מטפל בה, לרוב, חוסר במרווח בעצם הלסת פירושו שהשיניים הקבועות אינן יכולות לבקוע בישורת עם השיניים הקיימות. האורתודונט אינו מוגבל רק לשיניים אלא גם לכל המבנים הקשורים בראש ובצוואר, לקויי מנשך הם חלק מגידול טבעי של עצמות הפנים. גורמים אֶטְיוֹלוֹגְים תורמים לליקויי סגר פה יותר מאשר יוצרים אותו כאשר הגורמים העיקריים לכך הם תורשתיות, התפתחות של ליקויים, טראומה, הרגלים נלוזים ומחלות.

אורתודנט יכול ליישר את השיניים בעזרת מספר מתקנים חיצוניים שאינם פולשניים, בנוסף, הוא אמון גם על הנושא האסתטי, ישנם מצבים בהם המראה של כלל הפנים יושפע לרעה כתוצאה ממנשך לקוי או סגר פה פגום. האורטודנט מסדר ומיישר את הלסת, השפתיים והשיניים כך שתוכלו לחייך בפה מלא.

מצאו אורטודנט קרוב לבית

אם אין לכם רופא שיניים קבוע או לחילופין אם אתם מרגישים לקוח ״שבוי״ אצל הרופא הישן שלכם ואתם זקוקים לגשר בשיניים תוכלו לעשות זאת עכשיו ע״י חיפוש במנוע המיוחד שפיתחנו ובו תקבלו לא יותר מחמישה רופאים או אורטודונטים קרובים לבית שלכם ובתקציב שמתאים לכם, ענו על 3 שאלות קצרות ובחרו את מיישר השיניים הבא שלכם.


במה עוד מטפל אורטודנט?

בימים לא כל כך רחוקים, האורטודנט היה ידוע לשמצה בהמצאות של טכניקות וגשרים כואבים ליישור השיניים, היה לו מוניטין רע שקישר אותו עם כאב מייסר בהידוק הגשרים. כיום, האורטודנט אינו ״מזיק״ כפי שמקובל היה לחשוב בעבר. אורתודנט אכן עובד עם גשרים ומיישר שיני ילדים וגם מבוגרים (טרנד חזק מאוד), אך כאן לא מסתיימת עבודתו. האורטודנט שומר על המטופל מפני ניתוח ומהווה ״תחנה ראשונה״ שנותנת מענה למצב שיניים לקוי המונע ניתוח מתקן.

האורטודנט יכול ״להציל״ שן שנועדה לעקירה ושמפריעה לשיניים ע״י יישור, או למנוע עקירה של שן עקומה שמפריעה לשן הבינה לבקוע. האורטודנט יכול לטפל גם בשן מסובבת ע״י יצירת גשר שיגרום לתזוזה סיבובית ואיטית. באופן עקרוני, האורטודנט אמון על כל אלמנט שמפעיל לחץ וכוח בפה שאינו ניתוח ועוזר ליישר את השיניים. אורטודנט חשוב לזכור, הוא קודם כל רופא שיניים כללי ולכן הוא יכול לבצע גם כל טיפול שיניים רגיל.

להלן מרחב הטיפולים שמעניק האורטודנט בצורה ישירה ועקיפה: תיקון ומניעה של אי התאמה בגידול בין הלסת העליונה והתחתונה. הכוונת ההתפתחות עד למצב הסופי של השיניים. הסרת כל פגם ביכולת הלעיסה שנגרם עקב ליקויי מנשך. הפחתת הנטייה לריקבון שיניים ולמחלות חניכיים בגלל שיניים צפופות. גמילה ממנהגים נלוזים. שיפור המראה של הפה והשיניים ותיקון מפרקי לסת חריגים.


כיצד מזיז האורטודנט את השיניים?

האורטודנט מזיז את השיניים כאשר הוא מפעיל עליהן לחץ באמצעות מתקנים אורתודונטים, הלחץ מופעל על הכתר הקלינית של השן ומועבר לתוך השורש ולבסוף לרצועות הקושרות של החניכיים (הרקמות שמחברות את השיניים לעצם) ועצם המכתש מסביב לשן. באופן תאורטי, כוח איטי וממושך הוא יעיל ביותר לתזוזת השיניים, כוח רב מידי יהרוס את מסב השן. במשטחים של השן, בכיוון הזזת השיניים, רקמות החניכיים נלחצות וגורמות ללחץ על סיבי החניכיים בתוך הקרום.

משטחי העצם אשר באים במגע לקרום החניכיים מתחילים בסחף בגלל פעילות של תא הנקרא אוסטואוקלסט (Osteoclast מיוונית Οστό - עצם ו-κλαστός - שבור). על פני שטח השורש של השיניים שבתזוזה, קרום החניכיים מתחיל להימתח, והתאים הפעילים הנקראים אוסטאובלסט (osteoblast, מהמילים היווניות - לעצם ולנבט), מייצרים מחדש עצם מכתשית מחודשת באזור בו השן הייתה ממוקמת קודם לכן. זאת הסיבה שהשיניים רופפות קמעה במשך הטיפול.

כאשר תנועת השן פסקה, הרצועות הקושרות אינן מתוחות או לחוצות יותר והעצם מתחדשת ומתמלאת מסביב לקושרות החניכיים, וגורמת לשן לעגון בבטחה בתוך העצם. למרות שהשן בטוחה יותר בתוך העצם, רטנציה או קיבוע בשיניים יהיה הכרחי כדי לשמור את השיניים במצבם החדש לאחר הסרת מתקן היישור.


מצאו את מרפאת השיניים הטובה ביותר עבורכם