איך להלבין שיניים

הלבנת שיניים היא מהטיפולים הנפוצים ביותר בתחום רפואת השיניים הקוסמטית. זהו טיפול קל ופשוט יחסית, בעל אחוזי סיכון נמוכים מאוד, אך עם תוצאות מדהימות.

אם גם אתם נוהגים להסתיר את השיניים כאשר מצלמים אתכם,או אם אתם חשים מבוכה כאשר אתם מחייכים, הלבנת שיניים מקצועית תבהיר את גוון השיניים בשמונה דרגות בסולם הגוונים הבהירים יותר ותעניק לכם חיוך זוהר וכובש לבבות.

שיניים לבנות הן סמל לבריאות וביטחון עצמי ואם עדיין אין לכם שיניים לבנות וזוהרות, החדשות הטובות הן כי קיימות מגוון שיטות אפקטיביות שילבינו היטב את השיניים שלכם, מיד בהמשך תוכלו לקרוא איך גם לכם יהיו שיניים בריאות ולבנות.

מצאו רופא שיניים קרוב לבית

אם אין לכם רופא שיניים קבוע או לחילופין אם אתם מרגישים לקוח ״שבוי״ אצל הרופא הישן שלכם ואתם זקוקים לטיפול שיניים מורכב או צריכים לעבור בדיקה שגרתית תוכלו לעשות זאת עכשיו ע״י חיפוש במנוע המיוחד שפיתחנו ובו תקבלו לא יותר מחמישה רופאים או מרפאות שיניים קרובות לבית שלכם ובתקציב שמתאים לכם, ענו על 3 שאלות קצרות ובחרו את רופא השיניים הבא שלכם.


איך נוצרים הכתמים בשיניים?

במשך השנים מזון, שתייה, עישון, תרופות (בעיקר אנטיביוטיקה) וחומרים נוספים המצטברים על משטח השיניים גורמים להיווצרות של שכבת פלאק אשר מושכת בקטריות ופרוטאין היוצרים שכבה על השן. מאחר ולשיניים יש נקבוביות, חלק מהחומרים שהצטברו על משטח השן מצליחים לחדור אל תוך מבנה השן ולגרום לכתמים, גם אם הקפדתם על צחצוח שיניים יום יומי. הכתמים הללו אינם פוגעים בבריאות השן והם אינם גורמים לנזקים, אך הם משפיעים באופן משמעותי על המראה האסתטי של השיניים.

יש גורמים נוספים האחראים על שינוי גוון השיניים כמו ניקוטין, גנטיקה, גיל, חבלות, טיפולי שורש, סתימות לקויות או נטילת תרופות שונות. גם בעיות בהפרשת הרוק הגורמות ליובש בפה או שטיפות פה המכילות כלורהקסידין בריכוז גבוה יכולות להשפיע על שינוי הגוון של השיניים.

מצאו רופא שיניים קרוב לבית

אם אין לכם רופא שיניים קבוע או לחילופין אם אתם מרגישים לקוח ״שבוי״ אצל הרופא הישן שלכם ואתם זקוקים לטיפול שיניים מורכב או צריכים לעבור בדיקה שגרתית תוכלו לעשות זאת עכשיו ע״י חיפוש במנוע המיוחד שפיתחנו ובו תקבלו לא יותר מחמישה רופאים או מרפאות שיניים קרובות לבית שלכם ובתקציב שמתאים לכם, ענו על 3 שאלות קצרות ובחרו את רופא השיניים הבא שלכם.


מהן שיטות הטיפול הנפוצות?

טיפולי הלבנת שיניים מתחלקים לשני סוגים, הלבנת שיניים ביתית והלבנת שיניים במרפאה. שתי השיטות מבוססות על תכשירי הבהרה שאותם מורחים על שכבת השן החיצונית או גם הפנימית. חומרי ההבהרה מכילים חומר כימי פעיל בשם הידרוג’ן פרוקסיד או קרבמיד פרוקסיד.

הפרוקסיד יוצר אינטראקציה עם הרוק הנמצא בחלל הפה ויוצר “רדיקלים חופשיים”. הרדיקלים החופשיים הם מולקולות הגורמות לריאקציות שמפרקות את הדבק הכימי של המולקולות האחראיות על ייצור הכתמים בשן.

פרוקסואיד וביוקרבונט הם חומרים כימיים המצליחים להבהיר היטב את השיניים, אך הם עלולים להיות אגרסיביים ולפגוע בציפוי השן החיצוני או ברקמת החניכיים, ולכן השימוש בחומרים אלו מותר רק תחת השגחה רפואית.

הלבנה במרפאה - בהלבנת שיניים במרפאה מורח הרופא את החומר המלבין על שיני המטופל ומשתמש באור אולטרה סגול חזק כדי להגביר את תהליך ההלבנה. החומר הכימי מכיל ריכוז גבוה של פרוקסואיד והוא מותר לשימוש רק במרפאת השיניים תחת השגחה צמודה של הרופא. הלבנת שיניים במרפאה נחשבת לשיטה יעילה ובטוחה המבוצעת במפגש בודד אחד. שעה קלה לאחר שהמטופל יוצא ממרפאת השיניים הוא כבר יכול ליהנות משיניים לבנות.

הלבנה ביתית - בהלבנת שיניים ביתית מספק הרופא למטופל מתקן המותאם באופן אישי לצורת השיניים. המטופל צריך למלא את המתקן (סדים שעשויים מסיליקון) בחומר מלבין ולהרכיב אותו על השיניים לפרק זמן שנע בין שבוע לשבועיים. גם הערכות הביתיות מכילות פרוקסואיד, אך בריכוז נמוך יותר מאשר בהלבנת שיניים במרפאה. זו גם הסיבה שניתן להשתמש בערכות ההלבנה בבית וללא השגחה צמודה של הרופא שכן הערכות הביתיות אינן גורמות לנזק לאמייל השן או לרקמות החניכיים.

הלבנת שן שחורה - כאשר רק שן אחת או לכל היותר שתי שיניים מאבדות את צבען המקורי בשל חבלה או טיפול שורש וצבען הופך לאפור או שחור, יבצע הרופא הלבנתWalking . בשיטה זו קודח הרופא חלל קטן בחלק הפנימי של השן ואליו הוא מחדיר חומר הלבנה מרוכז שיגרום לשן להיות בצבע של שאר השיניים בפה.

הלבנות שיניים בסטריפים - הלבנת שיניים באמצעות רצועות או סטריפים, הנמכרים ללא מרשם רופא משיגה תוצאות טובות, אך משך הטיפול ארוך ותלוי בכמות הפרוקסואיד הנמצא בכל רצועה. יש סוגים שונים של סטריפים, בכל אחד מהם אחוז הפרוקסואיד שונה ולכן גם התוצאה שמתקבלת שונה.

תרופות סבתא להלבנה - ישנן מספר תרופות סבתא שעשויות לתת אפקט מסוים על השיניים עליהן תוכלו לקרוא בהרחבה במאמר תרופות סבתא להלבנת שיניים.


5 דברים שכדאי לדעת על הלבנת שיניים

  • טיפולי הלבנת שיניים מאושרים על ידי ה - FDA, ארגון הבריאות האמריקאי. הארגון בדק ומצא כי ההרכב המינראלי של השן לא משתנה בעקבות ההלבנה, אך כדי להימנע מסיכונים מיותרים חשוב להתייעץ עם רופא שיניים.
  • הלבנת שיניים היא הבהרה של הגוון הקיים בשן, אך לעולם לא ניתן לצפות את הגוון הסופי שיתקבל לאחר ההליך. רופאי השיניים סבורים כי התוצאה הסופית תלויה בגוון ההתחלתי של השיניים. ככל שהגוון יהיה בהיר יותר לפני הטיפול, כך השיניים יהיו לבנות יותר אחרי הטיפול.
  • לפני הטיפול חשוב להגיע אל השיננית ולבצע הסרת אבנית וניקוי שיניים יסודי. הניקוי היסודי יגרום לכך שפעולת ההלבנה לא תיחסם על ידי האבנית הצמודה לדפנות השן. אם אתם מעשנים, יש להפסיק לעשן לפני הטיפול ושלושה ימים לאחריו מכיוון שהעישון עלול לגרום נזק לחניכיים.
  • לפני ההליך חשוב לטפל בבריאות השיניים. אם אתם סובלים ממחלת העששת, מדלקת חניכיים או משחיקה בציפוי השן, הלבנת השיניים לא תועיל בלי שתטפלו לפני כן בשיניים החולות.
  • כתרים וציפויי חרסינה אינם משנים את הצבע שלהם במהלך הטיפול להלבנת השיניים, ייתכן ואחרי הטיפול תאלצו להחליף את הכתרים והציפויים בשיניים הקדמיות ולהתאים את הגוון שלהם לגוון החדש של השיניים.

תופעות לוואי ומידע נוסף

טיפולי הלבנת שיניים נחשבים לטיפולים בטוחים וכמעט ללא תופעות לוואי, אך כמו בכל טיפול רפואי, גם בהלבנת שיניים עלולים להיות מקרים חריגים שחשוב לשים אליהם לב כגון:

  • חומרי ההלבנה מכילים חומצות העלולות לפגוע בשיניים ולגרום נזק לרקמות החניכיים. ריכוז גבוה במיוחד של חומצות בחומר ההלבנה עלול לגרום נזק ורגישות לרקמות, אך הנזק אמור לחלוף כעבור מספר שעות.
  • הלבנת שיניים המתבצעת ללא השגחה צמודה של רופא שיניים עשויה לפגוע בזגוגית השן ולגרום לדלקת בשורש השן המלווה בכאבים חזקים.
  • במקרים מסוימים, בעיקר בהלבנה ביתית תיתכן זליגה של חומרי ההלבנה אל החניכיים, מגע של החומר עם החניכיים עלול לגרום לכוויה, לרגישות חזקה בחניכיים, לנזק במוך השן ולרגישות בצוואר השן העלולה להימשך מספר ימים.
  • הלבנת שיניים אינה מומלצת לנשים בהיריון, לצעירים עד גיל 16 ולמטופלים בעלי רגישות לחמצן או לכל חומר הלבנה.
  • כדאי לדעת כי מספר שנים לאחר טיפולי ההלבנה, השיניים עלולות לחזור לצבען הקודם או להתכהות. במקרה שכזה מומלץ לבצע הלבנת שיניים מחדש.

איך תשמרו על שיניים לבנות ובהירות לאחר ההלבנה

ראשית הקפידו על היגיינת הפה ועל תחזוקה שוטפת ונכונה של השיניים.

אל תרבו בשתיית משקאות ממותקים וכהים כמו תה, קפה, יין אדום או גם יין לבן. אם שתיתם מהמשקאות הללו, רצוי לצחצח שיניים מיד לאחר השתייה כדי להסיר את הכתמים מהשן בעודם חדשים וטריים. קחו אתכם מברשת שיניים לכל מקום וצחצחו את השיניים לאחר שתייה ואכילת משקאות ומזונות כהים, אפילו ללא משחה.

הקפידו על צחצוח נכון של השיניים לפחות פעמיים ביום ואם אפשר גם שלוש פעמים ביום. בקשו מהרופא הנחיות באיזו משחה להשתמש וגם לגבי איזה מברשת שיניים מתאימה לכם. הקפידו לבצע את הוראות הרופא (יש מספר טכניקות באמצעותן מצחצחים שיניים,דגמה מרופא השיניים במרפאה). אומנם מברשת השיניים מסייעת לנו לנקות את השיניים, אך היא בעצמה אוגרת חיידקים. הקפידו להחליף את מברשת השיניים כל שלושה חודשים וטבלו אותה אחת לשבוע בכוס מים רותחים.

המעיטו בצריכה של משקאות אנרגיה ומיצי הדרים כמו מיץ לימון, מיץ תפוזים ועוד. מיצים אלו מכילים חומציות גבוהה הגורמת לחספוס של פני השטח, חספוס שיאפשר לחומרים שונים לחדור בקלות אל תוך מבנה השן ולגרום לכתמים.


מצאו את מרפאת השיניים הטובה ביותר עבורכם