השתלת שיניים בלייזר
השתלת שיניים בלייזר היא המילה האחרונה בתחום השתלות השיניים. מכשיר הלייזר משמש אותנו בהליכים רפואיים וקוסמטיים כמו הסרת שיער, הסרת משקפיים, טיפולי פילינג, ניתוחים כירורגיים שונים ועוד. שימוש בטכנולוגיית הלייזר המתקדמת חדרה אט אט גם לתחום רפואת השיניים וכיום היא אף מאושרת על ידי ה-F.D.A. האמריקאי לטיפולי שיניים, לחיתוך עצמות, אמייל, דנטין ורקמות רכות.
השתלת שיניים היוותה פריצת דרך בתחום טיפולי השיניים ומאז השתלת השיניים הראשונה, טיפולי ההשתלות מתקדמים ומשתפרים כל הזמן. באופן טבעי כאשר מכשיר הלייזר נכנס לשימוש בעולם הרפואה הכללי, הוא יובא מיד גם לרפואת השיניים בכלל, ולהשתלות השיניים בפרט.
השתלות שיניים בלייזר – חמישה דברים שחשוב לדעת
מכשיר הלייזר הוא מכשיר טכנולוגי היכול לסייע, לשפר ולהקל על תהליך השתלת השיניים. השימוש בלייזר בתחום רפואת השיניים החל בשנת 1989 על ידי זוג רופאים, וילאם וטרי מאיירס שעקבו אחרי הצלחת הטיפולים בלייזר בתחום רפואת העיניים והתאימו את מכשיר הלייזר גם לענף רפואת השיניים.
מאז שנת 1990 מכשיר הלייזר נמצא במרפאות שיניים רבות ומשמש למגוון טיפולים. קרן הלייזר פועלת בעוצמה גדולה ואפשר להשתמש בה לטיפול ברקמות רכות וקשות כאחת. השימוש בקרן הלייזר מבטל במקרים רבים את הצורך בקידוח, בסכין מנתחים, בהרדמה, בתפרים, חוסך זמן ותורם לריפוי מהיר יותר.
טיפולי השתלות שיניים בלייזר מתחילים בחיטוי של האזור ובהזרקת חומר הרדמה מקומי. חיתוך החניכיים וההכנה להחדרת השתל אל עצם הלסת מתבצעים באמצעות קרן הלייזר. כדי לחתוך את רקמת החניכיים משתמש הרופא בלייזר שמייצר שמונה מאות ושלושים ננומטר שהוא אורך הגל אשר חותך את הרקמות הרכות בחניכיים ובדומה לסכין מנתחים.
באמצעות מכשיר הלייזר עדיין לא ניתן להחדיר את השתל אל עצם הלסת והוא משמש רק לחתך ולסגירת החניכיים ואת הקידוח להטמעת השתל בעצם הלסת מבצעים כרגיל. אומנם למכשיר הלייזר אין השפעה על אחוזי ההצלחה של קליטת השתל בלסת וההישרדות שלו בה, אך אין ספק שהוא חוסך אי נעימות ותופעות לוואי לא נעימות.
מכשיר הלייזר שבו משתמש הרופא מתוכנת בהתאמה אישית לפני כל טיפול בהתאם לסוג השתל של המטופל ולצרכיו של הרופא. הלייזר עובד עם תערובת של מים ואוויר ומייצר מעיין ספריי לצינון הניתן לבקרה על ידי רופא השיניים. הודות לשלושה פרמטרים, קרן הלייזר, מים ואוויר, הטיפול מתבצע במינימום כאבים ומטופלים אמיצים במיוחד מסוגלים לעבור את הטיפול גם ללא הרדמה מקומית. משך הטיפול תלוי בהכנת העצם והחניכיים ונמשך בממוצע כשעה.
כדי לעבוד עם קרן הלייזר יש צורך בהכשרה מיוחדת ובציוד מיוחד ויקר. לפני שאתם בוחרים ברופא שיניים להשתלות שיניים בקרן לייזר חשוב לברר מהי ההשכלה שלו בתחום ובאיזה מכשור הוא משתמש.
מכשירי הלייזר מאושרים לטיפולי שיניים על ידי ה- F.D.A (רשות התרופות והמזון האמריקאית) ועל ידי רשויות בריאות נוספות באירופה, באוסטרליה ועוד.
השתלות שיניים בלייזר – כל היתרונות
השתלות שיניים בלייזר מפחיתות את רמת החרדה הדנטאלית שממנה סובלים מטופלים רבים. אם בעבר טיפולי השיניים היו מלווים בכאבים, בתופעות לוואי לא נעימות וברעש המקדחה, מכשיר הלייזר אינו גורם, כמעט, לתופעות לוואי ולכאבים, הוא עובד בשקט ומשרה אווירה רגועה ללא הקולות הצורמים שמשמיעה מקדחת השיניים (טורבינה) של הרופא.
השימוש במכשיר הלייזר מאפשר להגיע לרמות דיוק גבוהות במיוחד בהחדרת השתל למקומו האידיאלי, עד לעשירית המילימטר. קרן הלייזר חותכת רק את הרקמות הנדרשות ואינה פוגעת ומשפיעה על הרקמות השכנות.
מכשיר הלייזר משחרר אנזים המונע תהליך דלקתי וזיהומים. האנזים יוצר גירויים ברקמות, מגרה ומזרז את תהליך ההחלמה של הרקמות הקשות והרכות.
מכשיר הלייזר ממזער את הדימומים המלווים כל הליך כירורגי כולל השתלת שיניים בשל הדיוק הרב והפגיעה בכמה שפחות רקמות בחלל הפה. קרן הלייזר מאפשרת חיתוך מדויק וסגירה של כלי הדם במהלך הניתוח, חוסכת דימומים רבים ונחסך גם הצורך בתפרים. לקרן הלייזר יש תכונה נוספת ומיוחדת, היא מסוגלת לחטא את אזור הפה תוך כדי העבודה ומונעת זיהומים רבים.
הודות לקרן הלייזר, משך הטיפול מתקצר בכשלושים אחוז לעומת זמן הטיפול בהשתלת השיניים ללא מכשיר לייזר.
השתלת שיניים בעזרת מכשיר הלייזר משאירה את האזור המטופל ללא נפיחות ודימומים והמטופל סובל מהרבה פחות כאבים. כבר לאחר סיום הטיפול יוכל המטופל לצאת ממרפאת השיניים נינוח ומחייך וברוב הפעמים הוא לא יזדקק למשככי כאבים.
השתלת שיניים בלייזר – איך לבחור את הרופא
בישראל אין עדיין הרבה רופאים שהתמחו בהשתלת שיניים בלייזר וצברו בהליך ניסיון רב. הצלחת הטיפול תלויה בידע, בניסיון ובמיומנות של הרופא המטפל. לפני שאתם בוחרים את רופא השיניים שימו לב להנחיות הבאות:
העדיפו תמיד כירורג מומחה לפה ולסת. משרד הבריאות מתיר לכל רופא שיניים לבצע השתלת שיניים, אך לא כל אחד יוכל לבצע אותה בהצלחה. תמיד כדאי להעדיף רופא מומחה שצבר ניסיון בתחום, במיוחד בהשתלת שיניים בלייזר, הנחשב לתחום חדש יחסית.
אל תתפתו לפרסומות, בקשו המלצות. רופאי שיניים רבים משווקים את עצמם כמומחים להשתלות שיניים בלייזר, אך לא כולם הם כאלו. בקשו המלצות מחברים, מבני משפחה ומעמיתים לעבודה על רופא. אם לא קיבלתם המלצות מחברים ומעמיתים, תוכלו לחפש מידע על הרופא ברשת האינטרנט. חפשו בפורומים ייעודים העוסקים בהשתלות שיניים בלייזר, התרשמו מהרופאים הפעילים בפורום, חפשו מאמרים מקצועיים של הרופאים ברשת, היכנסו אל אתרי האינטרנט שלהם, התרשמו מהאתר, מרמת התוכן וחפשו המלצות של לקוחות מרוצים.
חשוב לבדוק באיזה ציוד משתמש הרופא להשתלת השיניים, מכשירי הלייזר יקרים ולא כל רופא מחזיק את המכשור החדיש ביותר. ככל שהמכשיר חדיש יותר, כך יכולת הדיוק שלו גבוהה יותר והתוצאות טובות יותר.
בצעו סקר שווק והשוו בין המחירים כדי לקבל תמונה על מחירי ההשתלות בלייזר, אך אל תתפשרו על האיכות והמוניטין של הרופא גם במחירים זולים יותר. זכרו כי השימוש בטכנולוגיית לייזר מייקרת את המחיר יחסית להשתלות שיניים בשיטות אחרות, אך לא בסכומים משמעותיים.
הכירו את טכנאי השיניים ואת המעבדה שאיתה עובד הרופא. הצלחת הטיפול בלייזר היא שילוב בין המכשור הטכנולוגי, המוניטין והמקצועיות של הרופא ואיכות העבודה של מעבדת השיניים.
אל תוותרו על ההיגיינה ועל האסתטיקה. בקרו במרפאת השיניים, התבוננו האם חדר ההמתנה מושקע וידידותי, האם המרפאה נקייה, האם הסייעות והרופא לובשים חלוק נקי, כפפות? האם המזרקים חד פעמיים והאם הציוד עובר חיטוי בין מטופל אחד למטופל שני. מרפאה מוזנחת עלולה לאותת על רשלנות שתבוא לידי ביטוי גם בטיפול.
תמיד כדאי להעדיף רופא שינים החבר בהסתדרות לרפואת שיניים. החברות בהסתדרות לרפואת שיניים מחייבת את הרופא לתקנון אתי מחמיר המצמצם את האפשרות לתרמיות. אם לא תהיו מרוצים מהתנהגות הרופא או מתוצאות הטיפול, הסתדרות רפואת השינים תהיה כתובת מצוינת לתלונות על הרופא, בכל מקרה שבו נגרם לכם עוול או נזק (או שאתם חושבים שנגרם נזק שכזה) תוכלו לפנות אל “בית דין חברים”, מוסד בוררות המופעל על ידי ההסתדרות לרפואת השיניים.