איך למנוע ריח רע מהפה

ריח רע מהפה היא תופעה נפוצה שפוגעת בכ- 25% מהאוכלוסייה, היא אינה מוגדרת כמחלה, אולם בחלק מהמקרים היא עשויה להופיע בשל מחלה (כבד, סכרת, יובש כרוני בפה וכדומה) ולכן חשוב לשים לב לסימפטומים ולאתר את הגורמים לריח הרע. עסקינן בתופעה לא נעימה בלשון המעטה, בעלת השלכות חברתיות, ואשר אף עלולה לעיתים להזיק גם לבריאות הפה והחניכיים. לפניכם שיטות טיפול ומניעה לריח רע מהפה הכוללות תרופות סבתא, פתרונות מעולם הרפואה המשלימה, תורת הארומתרפיה ועוד.

מצאו רופא שיניים קרוב לבית

אם אין לכם רופא שיניים קבוע או לחילופין אם אתם מרגישים לקוח ״שבוי״ אצל הרופא הישן שלכם ואתם זקוקים לטיפול שיניים מורכב או צריכים לעבור בדיקה שגרתית תוכלו לעשות זאת עכשיו ע״י חיפוש במנוע המיוחד שפיתחנו ובו תקבלו לא יותר מחמישה רופאים או מרפאות שיניים קרובות לבית שלכם ובתקציב שמתאים לכם, ענו על 3 שאלות קצרות ובחרו את רופא השיניים הבא שלכם.

מצאו רופא שיניים קרוב לבית

אם אין לכם רופא שיניים קבוע או לחילופין אם אתם מרגישים לקוח ״שבוי״ אצל הרופא הישן שלכם ואתם זקוקים לטיפול שיניים מורכב או צריכים לעבור בדיקה שגרתית תוכלו לעשות זאת עכשיו ע״י חיפוש במנוע המיוחד שפיתחנו ובו תקבלו לא יותר מחמישה רופאים או מרפאות שיניים קרובות לבית שלכם ובתקציב שמתאים לכם, ענו על 3 שאלות קצרות ובחרו את רופא השיניים הבא שלכם.


כל הדרכים והשיטות למניעת ריח רע מהפה

שמירה על היגיינת פה טובה - יש לשמור על היגיינת פה מעולה הכוללת צחצוח שיניים מיד בסיום כל ארוחה ולפחות פעמיים ביום! יש להקפיד על שימוש בחוט דנטאלי או בקיסמים מיוחדים (מברשות קטנות שאפשר לרכוש בכל סופר פארם) שיסירו את שאריות המזון מהשיניים (גם צחצוח יעיל בשיטות שונות בהן טכניקת בס לא תעלים את כל שיירי המזון ומכאן החשיבות הרבה לשימוש בחוט דנטאלי) וזאת כדי למנוע התפתחות של מרבצי חיידקים (מושבות) בפה.

בנוסף, חשוב לנקות היטב את הלשון שכן זו מהווה קרקע נוספת לחיידקים שגורמים לריח רע בחלל הפה. את הלשון מנקים באמצעות מנקה לשון (עילי, גורף, דו צדדי, מנחושת של מגוון חברות בהן: אוקסיפרש, אוראל בי, קולגייט וכדומה). חשוב גם לבצע שטיפות פה לחיטוי חלל הפה (מי פה) ובנוסף לרכוש מכשיר שמתחבר לברז בכיור באמצעותו ניתן להתיז זרמי מים מרוכזים ודקים על השיניים למניעת רובד בקטריאלי וכמובן כדי למנוע ריח רע, המכשיר המומלץ היום בישראל נקרא “סילונית” אולם יש עוד מכשירים טובים נוספים.

בדיקות תקופתיות אצל רופא שיניים - אחת לשנה מומלץ להיבדק אצל רופא שיניים. רופא השיניים יצליח לאתר בעיות ופגמים בשיניים העלולים לגרום לריח רע מהפה עוד לפני שהריח הרע יופיע.

הפחתת לחץ וחרדה - מצבי חרדה ופחד, מתח ודיכאון מתמשך עלולים לגרום לירידה בהפרשות הרוק, ליובש בפה ולריח רע. במרפאות המתמחות בטיפולים בריח רע יש במקרים רבים, גם צוות המתמחה בטיפול במצבי מתח ודיכאון.

הימנעות ממזון מסוים - אנשים רבים סובלים מבעיה הנקראת רפלקוס הגורמת לעליית חומצות מהקיבה אל הוושט, שנלוות אליה ריחות לא נעימים מהקיבה ולטעם מר בפה. כדי להתגבר על רפלוקס, יש להימנע מאכילה ושתיית מזונות ומשקאות המגבירים את החומציות בקיבה כמו מזונות שומניים ומתובלים, אלכוהול, קפאין, מוצרי חלב ועוד. אין למהר ולבלוע מזון! חשוב לאפשר למזון להתעכל היטב ולכן מומלץ לאכול בנחת. מומלץ גם לשתות הרבה מים בין הארוחות.

קטילת חיידק ההליקובקטר - ישנם אנשים שסובלים מחיידק בקיבה הנקרא הליקובקטר. חיידק זה גורם למחלות (אולקוס) ואף לריח חריף במיוחד מחלל הפה. ראשית יש לאתר את חיידק ההליקובקטר (בדיקת מעבדה פשוטה שאורכת מספר דקות) ואם אותר חיידק ברמה שמצריכה טיפול משמידים אותו לרוב באמצעות אנטיביוטיקה.

רפואה משלימה - גם הרפואה המשלימה מציעה פתרונות מגוונים לטיפול בבעיות הריח הרע מהפה. אוהדי הנטורופתיה טוענים כי הפתרון לריח הרע הנוצר מבעיות שיניים, מבעיות בחניכיים, מזיהום בדרכי הנשימה או מתסיסה במערכת העיכול הוא לעיסה של מזונות מסוימים. לשיטתם, עלי הפטרוזיליה מכילים כלורופיל המפחית את ייצור הגזים במעיים. אפשר ללעוס את העלים כמו שהם ואפשר לשלב אותם בסלט טחינה. אם תבלעו את העלים בתום תהליך הלעיסה, הם יתעכלו וימשיכו לספק רעננות בנשימה לזמן ממושך. גם לעיסה של פולי קפה ואכילת תפוח עץ וגזר מונעים ריח רע. אם אתם סובלים מריח רע קחו אתכם בשקית תפוח, גזר או עלי פטרוזיליה ואכלו אותם לאורך היום.

רפואה הודית - מומחי הרפואה ההודית טוענים כי בעיית הריח הרע בפה נוצרת בשל רעלים ופסולת שמצטברת במערכת העיכול. הרעלים, טוענים המומחים, נוצרים בגלל מערכת עיכול חלשה שלא מצליחה לפרק את המזון כראוי, ולכן הוא נרקב, תוסס ומחמיץ בקיבה ובמעיים. תהליך התסיסה יוצר גזים וריחות לא נעימים הנספגים במחזור בדם, מגיעים אל הריאות ונפלטים החוצה דרך הפה כאשר אנחנו נושפים את האוויר.

חיזוק מערכת העיכול - כדי להימנע מריח רע, חשוב לחזק את מערכת העיכול ולהימנע מאכילת מאכלים הגורמים לתסיסה וגזים כמו כרוב, תפוחי אדמה, כרובית ועוד. בשעות הערב כדאי להימנע מאכילת מזונות קשים לעיכול כמו מוצרי חלב, בשר ועוד. מומלץ להרבות באכילת מאכלים קלים לעיכול כגון ירקות מבושלים, בטטה, אורז בסמטי, טחינה, אבוקדו ועוד.

צריכת תרמילי הל או מסמרי ציפורן - מומחי הרפואה ההודית ממליצים בנוסף לצרוך תרמילי הל או מסמרי ציפורן, אל תשכחו להסיר את הקוצים בקצה, לנגוס קלות את הקצוות ולמצוץ באיטיות. תרמיל ההל והציפורן מחזקים את מיצי העיכול בקיבה, מרגיעים את התסיסה, מחטאים את חלל הפה ומשפרים את הבל הפה. את ההל והציפורן מומלץ ללעוס במשך שישה ימים, כל יום מספר פעמים למשך חצי שעה עד שעה ולאחר שישה ימים להפחית את השימוש לפעמיים ביום.

תורת הארומתרפיה - תורת הארומתרפיה דוגלת בעלי זית, טיפות שמן ציפורן ומשחת שיניים טבעית. לסובלים מבעיות חניכיים, מחיידקים בפה או מפטריות, גורמים המזוהים עם ריח רע בפה, ממליצים מומחי הארומתרפיה להשתמש במשחת שיניים טבעית על בסיס שמנים אתרים אשר מחטאים, מחזקים וממריצים את זרימת הדם. אפשר גם לטפטף מספר טיפות של שמן אתרי לחליטה של צמחים כמו מרווה, לבנדר וציפורן ולגרגר אותם מספר פעמים ביום. תוכלו גם לטפטף מספר טיפות על כפית דבש ולבלוע.

צמחים שממריצים את מערכת העיכול - גם עיכול לא תקין גורם לעליית ריחות לא נעימים מהקיבה אל חלל הפה. אם יש לכם בעיות במערכת העיכול חשוב לפנות אל הרופא ולטפל בבעיה. אך כדאי גם לדעת כי צמחים מרים כמו לענה, עלי זית ושן ארי ממריצים את מערכת העיכול, גורמים להפרשה מוגברת של מיצי קיבה ולעיכול מהיר ויעיל יותר. כאשר תהליך העיכול יהיה מהיר, המזון יעבור יותר מהר במערכת העיכול, הריחות הרעים לא יספיקו להיווצר ובמילא הם גם לא ייפלטו מהפה ולא יגרמו לריח רע.

תרופות סבתא - גם לסבתות יש פתרונות יעילים נגד תופעת הריח הרע מהפה. סודה לשתייה עוזרות להפחתת החומציות בפה ולנטרול הריח הרע. אחת למספר ימים פזרו על מברשת שיניים לחה קצת סודה לשתייה וצחצחו איתה את השיניים. בליעת כף חומץ תפוחים לפי כל ארוחה תעזור להפחתת החומציות ולנטרול הריחות.

טיפול בפה יבש - במקרים רבים הריח הרע נובע מיובש בפה. כדי למנוע יובש בחלל הפה אכלו פירות הדר העשירים בחומצת לימון כמו תפוז, קלמנטינה, אשכולית או לימון. פירות אלו מעודדים את ייצור הרוק המדכא חלק מחיידקי הריח. בנוסף, הפירות ירעננו את מערכת הנשימה והטעם החמצמץ שלהם יעניק לכם תחושה רעננה ונקייה.


מצאו את מרפאת השיניים הטובה ביותר עבורכם