מאכלים שמונעים או גורמים לריח בפה

יש לכם ריח רע מהפה? אילו מאכלים יעצימו את התופעה ואילו מאכלים יעלימו את הריח

בשפה המקצועית זה נקרא באשת, בשפה העממית קוראים לזה ריח רע מהפה, ולא משנה איך שתקראו לזה, זוהי תופעה לא נעימה.

כבר בתקופות קדומות הייתה מודעות לקשר שבין מוצרי שתייה ומזון לבין הריח הלא נעים היוצא מהפה. הריחות הבלתי נעימים הם תולדה של מטאבוליזם של חומרים מסוימים הנפלטים מהגוף באמצעות נשיפות מהריאות, נפיחויות, שתן, צואה וזיעה. האוכל שאנו אוכלים משפיע על האוויר היוצא מהריאות בעת הנשיפה. מוצרי מזון כמו בצל, שום, לקרדה ועוד עוברים תהליך של חילוף חומרים, מגיעים אל הריאות ומשם מוצאים החוצה. צחצוח שיניים או שטיפת הפה מרחיקים את הריחות באופן זמני בלבד, הום נשארים עד אשר הגוף מעלים את החומר לחלוטין.

עוצמת הריח ותדירותה תלויה במאפיינים האישיים של כל אדם בהתאם לכמות האוכל שהוא צורך, לתדירות, לאופן חילוף החומרים בגוף ועוד. מחקרים מוכיחים כי אחד מכל ארבעה אנשים סובל מריח רע בפה, אז אם אתם רוצים להפסיק להתרחק מהחברים כדאי שתמנעו מהמאכלים ומהמזון שבהמשך.

מצאו רופא שיניים קרוב לבית

אם אין לכם רופא שיניים קבוע או לחילופין אם אתם מרגישים לקוח ״שבוי״ אצל הרופא הישן שלכם ואתם זקוקים לטיפול שיניים מורכב או צריכים לעבור בדיקה שגרתית תוכלו לעשות זאת עכשיו ע״י חיפוש במנוע המיוחד שפיתחנו ובו תקבלו לא יותר מחמישה רופאים או מרפאות שיניים קרובות לבית שלכם ובתקציב שמתאים לכם, ענו על 3 שאלות קצרות ובחרו את רופא השיניים הבא שלכם.


מוצרים שגורמים לריח רע מהפה

מוצרים אורגניים גופרתיים הם מוצרים העשירים בגופרית. הם נמצאים בירקות ממשפחת הכרוביים כמו ברוקלי, כרוב, כרוב ניצנים, כרובית ועוד, בבצל ובשום. לאחר העיכול, מוצרים אלו משתלבים בזרימת הדם, משתחררים לריאות ומשם הם נפלטים החוצה באמצעות נשיפת האוויר. עוצמת הריח והתדירות שלו תלויים בכמות המוצר שאכלתם ובמטבוליזם האישי של כל אחד. אכילת מוצרים אורגניים גופרתיים עלולה לגרום לריח רע באופן זמני ולהחמיר את המצב אצל אנשים הסובלים מבאשת וממחלות ובעיות נוספות בחלל הפה. הריח שנשאר בפה לא חולף מיד, הוא עלול להישאר בפה במשך שבעים ושתיים שעות, ולפעמים גם יותר, ולהשפיע על הריח הנודף מהפה וגם מהגוף עד אשר הגוף יעלים את החומרים הללו.

גם לחילבה, לתבלינים ולקארי יש את אותן ההשפעות השליליות על ריח הפה, אך לא מומלץ להימנע מהם לחלוטין מאחר ויש להם תכונות מזינות ותועלות רבות בשמירה על בריאות הגוף כמו מניעת מחלות ממאירות ועוד. כדי להימנע מבעיות חברתיות ואי נעימות בשל הריח הרע מהפה, כל אחד יעשה הערכה עצמית האם לצרוך מוצרים אלו ואם כן, באיזו כמות ובאיזו תדירות.

משקאות אלכוהוליים גורמים לעיתים, לריח רע ודוחה הנפלט מהפה. המשקאות האלכוהוליים עוברים תהליך של עיכול בגוף עד אשר הם מגיעים אל הריאות ונפלטים באמצעות הנשיפה. בתחילה הם משתקעים במעי הדק וחודרים אל מערכת הדם והכבד באמצעות דפנות המעי הדק. תפקיד הכבד הוא להעלים את האלכוהול מהדם, אך כמות קטנה של אלכוהול מצליחה לעקוף את המטבוליזם ולהיעלם בדרכי השתן והזיעה וגם על ידי נשיפת האוויר המגיע מהריאות.

המשקאות החריפים מייבשים את הפה, מפחיתים את כמות הרוק ומונעים את הסילוק המכאני של המיקרו אורגניזם. ולכן צריכה של משקאות חריפים במהלך הארוחה או לאחריה עלולה לגרום לבאשת באופן זמני, להחמיר את המצב אצל מי שסובל מבאשת או אצל מי ששותה באופן קבוע ולהפוך את הבאשת לבעיה כרונית.

כל מי שמעשן או נמצא בחברת מעשנים מכיר היטב את הריח הרע הנודף מאנשים מעשנים. אין ספק כי צריכת טבק וכל הנגזרים ממנו, סיגריות, מקטרת וסיגרים עלולים להשפיע השפעה ניכרת על הריח הנודף מחלל הפה או על הריח הנפלט מהריאות בעת נשיפת האוויר היוצא. הריח של הטבק יחד עם חומרים נוספים כמו ניקוטין וכדומה נספגים בחלל הפה, בשיניים, בלשון, ברירית, יוצרים את ריח הפה האופייני כל כך של המעשנים ומחמירים את המצב של מי שכבר סובל מבאשת. הריח הרע שמשאירים מוצרי הטבק בחלל הפה חריף מאוד ונשאר גם ימים נוספים לאחר הסיגריה האחרונה. מעשנים רבים נוהגים לאכול מאכלים אחרים כדי להסוות את הריח הרע, אך לא תמיד בהצלחה. הפתרון היחיד לבעיה הוא הפסקת העישון או הפחתה משמעותית במספר הסיגריות או במוצרי הטבק האחרים.

מצאו רופא שיניים קרוב לבית

אם אין לכם רופא שיניים קבוע או לחילופין אם אתם מרגישים לקוח ״שבוי״ אצל הרופא הישן שלכם ואתם זקוקים לטיפול שיניים מורכב או צריכים לעבור בדיקה שגרתית תוכלו לעשות זאת עכשיו ע״י חיפוש במנוע המיוחד שפיתחנו ובו תקבלו לא יותר מחמישה רופאים או מרפאות שיניים קרובות לבית שלכם ובתקציב שמתאים לכם, ענו על 3 שאלות קצרות ובחרו את רופא השיניים הבא שלכם.


מאכלים שיעלימו ריח רע מהפה

מים - שתייה מרובה של מים במשך היום היא אחת הדרכים היעילות להעלמת ריחות רעים מהפה. לאחר הארוחה כדאי לגרגר עם מעט מים כדי לשחרר את שאריות המזון “התקועות בפה” ואשר גורמות לא אחת לבקטריות וריח רע מהפה.

שומר - השומר מתפקד כריח פה מצוין ומסייע לנו לשמור על ריח פה נעים. השומר מכיל רכיבים אנטי חיידקיים הנלחמים בבקטריות בפה המפיצות ריחות לא נעימים. אפשר לאכול חתיכת שומר מספר פעמים ביום או להכין תה שומר ולשתות לפחות פעמיים ביום. מוסיפים כפית אחת או שתיים של שומר, בהתאם לטעם, לכוס מים רותחים, ממתינים חמש עד עשר דקות, מסננים ושותים את החליטה.

קינמון - הקינמון מכיל שמן אתרי המצליח להילחם בריח הרע מהפה וגם להפחית את כמות הבקטריות בפה. יש להרתיח כפית אבקת קינמון עם כוס מים, אפשר גם להוסיף הל, לסנן את התערובת ולהשתמש בה כמי שטיפה לפה לאחר ארוחה או בכל פעם שתרצו לרענן את הפה.

פטרוזיליה - הפטרוזיליה מכילה כלורופיל המסייע בנטרול הריחות הרעים מהפה. אפשר ללעוס מספר עלי פטרוזיליה או להכניס עלי פטרוזיליה למסחטת מיצים ולשתות את המיץ. שתיית מיץ פטרוזיליה תרענן את הפה ותסייע גם למערכת העיכול.

מיץ לימון - כבר בתקופה הקדומה השתמשו האנשים במיץ לימון לשטיפת הפה. למיץ הלימון יש תועלות רבות, הריח הנפלא של הלימון מסייע בהסוואת הריח הרע הנודף מהפה, החומציות של הלימון מונעת את התפתחות הבקטריות בחלל הפה והלימון מצליח למנוע יובש בפה (אחד הגורמים העיקריים לריח הרע בפה). ערבבו כף אחת של מיץ לימון טרי עם כוס מים ושטפו את הפה.

שמן עץ התה - לשמן עץ התה יש הרבה סגולות, אחת מהן מחטאת ומונעת זיהומים הגורמים לריח רע מהפה. כדי ליהנות מהתכונות ומהתועלות של שמן עץ התה, צחצחו שיניים עם משחת שיניים המכילה שמן עץ התה, אם אין לכם משחה כזו תוכלו לטפטף מספר טיפות של שמן עץ התה על משחת השיניים הרגילה ולצחצח. . חומץ תפוחים - לחומץ תפוחים יש השפעה ניכרת על האיזון של חומציות ה- ph. חומץ התפוחים עשוי לשמש כתרופה ביתית המעניקה פתרון מעולה לבעיית הריח הרע מהפה.

ציפורן - הציפורן מכילה רכיבים אנטי בקטריאליים המסייעים להעברת הריח הרע מהפה ולרענון הפה. הדרך הקלה לשימוש בציפורן היא לעיסה של תבלין הציפורן, בתוך מספר דקות תרגישו כבר הקלה והפחתה משמעותית בעוצמת הריח. אפשר גם להכין תה ציפורן, להוסיף כמות של ציפורן טחונה, בהתאם לטעם, אלבתוך כוס מים רותחים.

חילבה - אכילת חילבה מסייעת במיוחד לסילוק ריח רע מהפה הנובע מזיהומים או מהצטננות. הרתיחו כפית של זרעי חילבה בכוס מים, סננו ושתו את המשקה לפחות פעם ביום עד אשר בעיית הריח הרע תיפתר.


סוף דבר

מניעה היא הדרך הטובה ביותר לפתרון בעיית הריח הרע מהפה. הימנעו מהמאכלים הגורמים לריח הרע ואם אינכם יכולים להימנע מהם לחלוטין, נסו לצמצם את אכילתם ככל האפשר. אם יש לכם ריח רע מהפה, נסו להעלים אותו בעזרת המאכלים שבמאמר. לא הצלחתם, פנו אל רופא המשפחה או אל רופא השיניים שיאתר במדויק את המקור לריח הרע.


מצאו את מרפאת השיניים הטובה ביותר עבורכם