השתלה בזאלית

כמו תחומים רבים אותם קידמה הטכנולוגיה הרפואית של ימינו, גם בתחום השתלות השיניים התפתחו טכניקות חדישות ומשוכללות. ההתקדמות בתחום ההשתלות מאפשרת ביצוע השתלת שיניים למטופלים שעד כה נאלצו להסתפק בשיקום חלופי בלבד. שיקום שלא הציע את החוזק, העמידות והקביעות שהציעו השתלים הדנטליים.

אחת מהשיטות החדשות שהתפתחו בעולם השתלות השיניים נקראת השתלה בזאלית. טכנולוגית השתלה זו שפותחה במהלך למעלה משני העשורים האחרונים בעקבות מטופלים שמבנה הלסת שלהם לא אפשר ביצוע השתלת שיניים בעזרת השיטות הטכנולוגיות הקיימות בעולם ההשתלות שהיו קיימות עד כה.

השתלת שיניים בזאלית ובכלל השתלת שיניים היא תהליך רפואי מורכב. על מנת לבצע אותו בצורה האולטימטיבית והמתאימה ביותר עבור המטופל, ראשית עליו לעבור בדיקות התאמה אשר יאפשרו התאמה מרבית של אופן הטיפול למבנה השיניים והלסת האישית שלו.

מצאו רופא שיניים קרוב לבית

אם אין לכם רופא שיניים קבוע או לחילופין אם אתם מרגישים לקוח ״שבוי״ אצל הרופא הישן שלכם ואתם זקוקים לטיפול שיניים מורכב או צריכים לעבור בדיקה שגרתית תוכלו לעשות זאת עכשיו ע״י חיפוש במנוע המיוחד שפיתחנו ובו תקבלו לא יותר מחמישה רופאים או מרפאות שיניים קרובות לבית שלכם ובתקציב שמתאים לכם, ענו על 3 שאלות קצרות ובחרו את רופא השיניים הבא שלכם.


מדוע יש צורך בהשתלה בזאלית?

המקום אליו שיני האדם מחוברות באופן טבעי הוא עצם הלסת התחתונה. לכן היא מהווה גם את מקום חיבורם ללסת של השתלים הדנטליים המחליפים את השיניים. עד התפתחות שיטת ההשתלה הבזאלית, מטופלים אשר סבלו מחוסר עצם או עצם דקה מדי בלסת התחתונה לא יכלו לעבור השתלת שיניים, זאת משום שבעקבות החוסר בעצם המשמשת כעוגן לשתלים, לא קיים בסיס לשחזור השיניים משום שלא קיימת עצם נוספת אליה יתחברו השתלים.

ישנם גורמים שונים למצב חוסר העצם בלסת המונע השתלות שיניים בשיטות המוכרות, ביניהם ספיגת עצם הלסת אל תוך הגוף, מצב שמתרחש כתוצאה מתהליכים שונים המתפתחים במהלך השנים, כמו למשל איבוד השיניים, תהליך בו העצם הופכת לא יעילה לעיגון השיניים ולכן עוברת ספיגה בחזרה אל הגוף ומצטמקת, או למשל במקרים של דלקות בשורש השן או בחניכיים.

כאן נכנסים לתמונה השתלים הבזאליים, או בשמם השני והנפוץ יותר, שתלי דיסק. שתלים אלו נפרדים וחדישים יותר מהשתלים הדנטליים הנפוצים בדרך החיבור השונה שלהם אל עצמות הלסת. השתל הדנטלי ״מוברג״ אל עצמות הלסת ונתמך בהם, בניגוד לשתל בזאלי, שמחובר לדיסק או לכמה דיסקים שטוחים ומאונכים וצורתו קצרה יותר.

צורת הדיסק מאפשרת חיבור צדדי של השתל לרקמת החניכים במקום החיבור הישיר לעצמות הלסת. על מנת להבטיח יציבות מלאה של השיניים, ההשתלה של שתלי הדיסק מתבצעת בשילוב עם שתלים דנטליים במקומות בהם עובי העצם מספיק לביצוע ההשתלה. בשאר המקומות שיפרסו לאורך עצם הלסת, יעשה שימוש בשתל הבזאלי על ידי חיבור לעצמות הבסיס של הלסת ובכך תתאפשר השתלה המתאימה את עצמה ללסת ולא להיפך.

מצאו רופא שיניים קרוב לבית

אם אין לכם רופא שיניים קבוע או לחילופין אם אתם מרגישים לקוח ״שבוי״ אצל הרופא הישן שלכם ואתם זקוקים לטיפול שיניים מורכב או צריכים לעבור בדיקה שגרתית תוכלו לעשות זאת עכשיו ע״י חיפוש במנוע המיוחד שפיתחנו ובו תקבלו לא יותר מחמישה רופאים או מרפאות שיניים קרובות לבית שלכם ובתקציב שמתאים לכם, ענו על 3 שאלות קצרות ובחרו את רופא השיניים הבא שלכם.


איך מתבצעת השתלה בזאלית?

השתלת שתלים בזאלים היא המהירה והיעילה ביותר הקיימת עבור מטופלי שיניים מחוסרי עצם. היא מאפשרת לרופאים לבצע השתלת שיניים ביום אחד על ידי שימוש בשתלים דנטליים יעודיים (שתלי הדיסק) במטופלים שעד המצאת טיפול זה נאלצו לעבור פרוצדורות כירורגיות מסובכות ואף להימנע מהשתלות שיניים בכלל.

השתלת שיניים בזאלית מתבצעת ללא הרדמה מלאה, אך ישנו שימוש בטשטוש משמעותי המאפשר למטופל להיות עירני ובו זמנית להימנע מכל כאב במהלך הטיפול שאורכו כ-7 שעות. ישנה חשיבות רבה בהיות המטופל עירני ומודע להרגשתו, משום שהתהליך הארוך כולל מדידות והתאמות לייצור השיניים בצורה שתתאים להרגשת הנוחות האישית של המטופל.

לאחר עיגון השתלים בצורה יציבה אל עצמות הבסיס של הלסת וצידי החניכיים, מתבצעת השתלה של שיניים זמניות אך מקובעות. כעבור מספר ימים, מיוצרות השיניים הקבועות בהתאם למבנה הלסת והמדידות והן מושתלות בצורה יציבה, חזקה ועמידה שתאפשר למטופל נראות טובה המתאימה למבנה הפנים, תפקוד פה מלא ונוחות מירבית – וכל זאת בתהליך שנמשך לא יותר משבעה ימים ושני טיפולים בלבד!


יתרונות בהשתלה באזלית

  • השתלה עמידה לאורך שנים, עקב העובדה שבניגוד להשתלות אחרות, השתלים אינם מוצמדים לעצמות הלסת הנספגות ונעלמות עם הזמן.
  • הטיפול היחיד שמאפשר השתלת שיניים קבועה ואסתטית בו זמנית, ללא פרוצדורות כירורגיות מסובכות לאנשים הסובלים ממצב של חוסר בעצמות הלסת.
  • הליך קצר הלוקח שבוע בלבד שכבר בסופו מתגלה התוצאה הסופית.
  • היות והליך ההשתלה לא כולל סיכון לפגיעה בעצב הראשי הממוקם בלסת התחתונה, ההליך נטול כאב וסיכוניו מעטים.

חסרונות וסיכונים בהשתלה באזלית

כמו כל הליך רפואי רגיל, כמובן שגם להליך זה נלווים סיכונים שונים שעל המטופל לקחת בחשבון בהחלטתו לביצוע ההשתלה. החיסרון בשתלים בזאלים הוא שלא ניתן להתקין אותם לבדם, משום שאז לא ניתן להבטיח מבנה לסת יציב ועמיד. לכן על מנת להשלים את הטיפול באופן מלא יש להתקין לעצמות הלסת גם שתלים דנטליים רגילים. בנוסף, במהלך החודשים הראשונים שלאחר ההשתלה, עליך להימנע ממאכלים קשיחים שעלולים לפגוע בשתלים החדשים.

ומה לגבי עלויות? השתלה בזאלית אמנם יקרה יותר מהשתלת שיניים בשיטות השונות והמוכרות, אך יש לזכור שזו השיטה היעילה היחידה עבור מטופלים שבמשך שנים רבות סבלו מטיפול חלופי, מסובך ומסוכן הרבה יותר שכלל שיטות כירורגיות לבניית עצמות, תהליכים ארוכים שליוו את המטופלים לאורך שנים רבות ללא הבטחה לתוצאה מסוימת.


מצאו את מרפאת השיניים הטובה ביותר עבורכם