השתלת שיניים ממוחשבת

ניתוח כירורגי מדויק וחזוי מראש באמצעותו מתקינים שתלים דנטליים הוא אחד הגורמים היותר חשובים בהצלחה של השיקום הנתמך על שתלים. מיכשור מיוחד חיצוני ושאינו מוחדר לפה ״משכפל״ את השיניים העתידיות ומסמן את המיקום והנטייה של השתלים במהלך התהליך הכירורגי.

השגת הדיוק מתאפשרת על ידי שימוש בטכנולוגיה חדישה ששמה CAD-CAM שפירושה עיצוב וייצור ממוחשב של מבנים, בעזרתה ניתן להתקין שתלים בדיוק מרבי. טכניקת CAD-CAM נרשמה כפטנט על ידי חברת נובל-ביוקאר (שוודיה) ומציגה התקדמות גדולה בכירורגיית השתלות שיניים בעולם.

על ידי הטכנולוגיה הנקראת נובל - גייד (הנחיה), אפשר להניח את השתלים הדנטליים באופן מושלם בכל הצירים המיוחדים וזאת מבלי להפשיל את החניכיים של המטופל, בכך נמנעת טראומה וההליך הופך להיות נטול כאבים ומהיר באופן יחסי (עד 30 דקות). בנוסף, בגלל שיודעים את המיקום המדויק של השתלים לפני שמניחים אותם בפה של המטופל, אפשר גם לייצר את השיניים המלאכותיות, הזמניות או הקבועות עוד לפני הניתוח, עובדה שתאפשר את עבודת השיקום כבר באותו תהליך כירורגי של הנחת השתלים.

למרות האמור לעיל, במצבים מסוימים כגון חריקת שיניים או במחסור בעצם לסת באזור ההשתלה, לא ניתן יהיה להתקין שיניים קבועות ביום הניתוח. טכנולוגיה זו ניתנת ליישום גם אצל מטופלים ללא שיניים וגם לכאלו הסובלים מחוסר חלקי של שיניים.

מצאו רופא שיניים קרוב לבית

אם אין לכם רופא שיניים קבוע או לחילופין אם אתם מרגישים לקוח ״שבוי״ אצל הרופא הישן שלכם ואתם זקוקים לטיפול שיניים מורכב או צריכים לעבור בדיקה שגרתית תוכלו לעשות זאת עכשיו ע״י חיפוש במנוע המיוחד שפיתחנו ובו תקבלו לא יותר מחמישה רופאים או מרפאות שיניים קרובות לבית שלכם ובתקציב שמתאים לכם, ענו על 3 שאלות קצרות ובחרו את רופא השיניים הבא שלכם.


חשיבות בבחירת המנתח והמצב בעבר

השתלת שיניים ממוחשבת משולה בימינו למעשה ידי אומן. אין להתעלם מהתנאים האישיים של המטופל כאשר עלולים להופיע מספר עכבות ומוגבלויות ולכן ההכרה והניסיון של הרופא המטפל מהווים תפקיד חשוב ביותר בהצלחת התהליך. בעבר, השבלונות הכירורגיות המסורתיות לא היו מדויקות, במיוחד אצל מטופלים ללא שיניים, ולא נלקחה בחשבון הכמות והמצב של העצם בלסת וגם לא הנטייה והזוית של השתלים.

לכן היה צורך בחיתוך והפשלה של החניכיים תוך כדי תהליך כירורגי ועוד לפני שמניחים את השתלים כדי לחשוף את העצם, דבר אשר גרם לטראומה וכאבים למטופל לאורך התהליך הכירורגי. בנוסף, לא ניתן היה לייצר את השיניים המלאכותיות לפני ההנחה של השתלים בגלל שלא ידעו את המיקום המדויק שלהם, בעזרת טכנולוגיה זו התגברו על כל המכשולים הללו.

מצאו רופא שיניים קרוב לבית

אם אין לכם רופא שיניים קבוע או לחילופין אם אתם מרגישים לקוח ״שבוי״ אצל הרופא הישן שלכם ואתם זקוקים לטיפול שיניים מורכב או צריכים לעבור בדיקה שגרתית תוכלו לעשות זאת עכשיו ע״י חיפוש במנוע המיוחד שפיתחנו ובו תקבלו לא יותר מחמישה רופאים או מרפאות שיניים קרובות לבית שלכם ובתקציב שמתאים לכם, ענו על 3 שאלות קצרות ובחרו את רופא השיניים הבא שלכם.


עבודת המחשב (״מחוץ לפה״)

המכוון הממוחשב נובל גייד, מבוסס על תבנית או שבלונה שמיוצרת משרף מיוחד שנבנה בצורה רובוטית בדיוק מרבי, השבלונה היא העתק מושלם או דגם הזהה ללסת של המתרפא. להלן שני השלבים הראשונים בהליך המבוצעים ״מחוץ לפה״ של המטופל.

עיצוב ממוחשב של השבלונה - השלב הראשון בהשתלת שיניים בעזרת מחשב הוא מעבר צילום CT, אין מדור בצילום סי טי רגיל אלה בצילום מדוייק הרבה יותר מהצילום שרובנו מקרים. הנתונים הטומוגרפיים מהצילום מוצגים על מחשב שבו אפשר לראות את מצב העצם של המטופל ולמקם בצורה וירטואלית את כל הצירים שלו או המוליכים של השתלים העתידיים ללא צורך בביצוע תהליך כירורגי כלשהו. בשלב זה תהיה חשיבות עליונה להכרה ולידע בהשתלות של הרופא שצריך להניח בצורה מושלמת את השתלים דרך התבנית, שלב זה מסיים את החלק של העיצוב הממוחשב של השבלונה כאשר כל הנתונים נשלחים בצורה אלקטרונית למרכז שמכין אותה.

הכנת שבלונה ״פיזית״ - על ידי טכנולוגיה רובוטית מייצרים את התבנית על שרף מיוחד או תבנית העשוייה מסיליקון כאשר לוקחים בחשבון את כל הנתונים והמידע שנאסף בתוכנת העיצוב של הרופא ותוך שבועיים מגיעה התבנית הפיזית.


התהליך הכירורגי (״בתוך הפה״)

השבלונה הפיזית שמגיעה מהמרכז תשמש כתבנית עבודה עם מתאמים המכוונים וממוקמים בזוויות הנכונות לפי התכנון הווירטואלי, היא מגיעה משוכפלת עם השתלים ומועברת למעבדה לייצור השיניים המלאכותיות על גבי השתלים. משתמשים בהרדמה מקומית לתהליך הכירורגי ומניחים את השבלונה בחלל הפה דרך מובילים חלולים. על השבלונה מבצעים את הקדיחות דרך החניכיים ומייצבים אותה בעזרת ברגים אשר מעגנים אותה ומקנים לה יציבות.

השתל הנבחר מטיטניום יוברג דרך המובילים המיועדים לו שנמצאים על גבי השבלונה, דרך החניכיים אל תוך העצם, לאחר שהחדירה לעצם נעשתה קודם עם מקדח מיוחד לשם כך, עד שהשתל מגיע לגובה המתאים כאשר הוא נעצר במגביל הגובה הנמצא על השבלונה בצורת טבעת. לאחר הנחת שני שתלים מסירים את מובילי השתלים שלהם, ומניחים טמפלט עם מחברים אשר מייצבים את השבלונה בצורה אנכית ואופקית. לאחר ביצוע כל הקידוחים והנחת השתלים דרך המובילים, מסירים את כל המובילים, את הטמפלט והמחברים, את בורגי העגינה ואת השבלונה עצמה.


שלב השיקום (״בתוך הפה״)

בשלב האחרון של הטיפול יתקין הרופא את השיניים הקבועות (כתרים/גשרים) על גבי השתלים. שיניים אלו יהיו קבועות ללסת וצריך שיהיה להן תפקוד ואסתטיקה לפי ציפיות המטופל. בתחום זה ישנם פיתוחים חדישים, שכן המבנים המלאכותיים כיום יכולים להיות מיוצרים מחומרים שונים כמו טיטניום או זירקוניה ותחת טכנולוגיה ממוחשבת רובוטית אשר מקנה להם התאמה מקסימלית.

במקרים של מבנים מטיטניום, העיצוב נעשה על ידי אמצעים רובוטיים ולכן ההתאמה תהיה מושלמת ופסיבית על השתלים דבר שהוא חשוב בפני עצמו כדי שהשתלים יחזיקו מעמד זמן רב ככל האפשר. בנוגע לשיקום מזירקוניה, למרות שיש לו התאמה גבוהה הוא ניחן גם באסתטיקה מעולה וזאת היות והוא חומר קרמי המתאים לפורצלן של השן ומבטיח בכך אסתטיקה מקסימלית טבעית ביותר.


מצאו את מרפאת השיניים הטובה ביותר עבורכם