ציפוי שיניים קומפוזיט

החיוך הוא אלמנט שמשפיע במידה רבה על מראה אטרקטיבי של אדם, אולם הוא עלול להיות מושפע לרעה בגלל בעיות שיניים שבמהלך הזמן פוגעות באופן ישיר באסתטיקת הפה. אסתטיקת השיניים נפגעת כאשר השיניים אינן ממוקמות היטב (מרווחים בין השיניים, שיניים נטויות וכד’) וגם במצב בו צורת השיניים חריגה (שיניים נמוכות מדי, חדות וכד’). גורם מדאיג נוסף באסתטיקת השיניים הוא אובדן הלובן הטבעי של מערכת השיניים. [ציפוי שיניים] (ציפוי-שיניים) במגוון השיטות כולל קומפוזיט פותר את כל התופעות שתוארו. מדובר בטכניקה שאינה כרוכה בכאב ושאינה פולשנית המבוצעת בדרך כלל בפגישה אחת. ציפוי קומפוזיט מרכיבים בצד הקדמי של השיניים החותכות ושל הניבים.

מצאו רופא שיניים קרוב לבית

אם אין לכם רופא שיניים קבוע או לחילופין אם אתם מרגישים לקוח ״שבוי״ אצל הרופא הישן שלכם ואתם זקוקים לציפוי שיניים תוכלו לעשות זאת עכשיו ע״י חיפוש במנוע המיוחד שפיתחנו ובו תקבלו לא יותר מחמישה רופאים או מרפאות שיניים קרובות לבית שלכם ובתקציב שמתאים לכם, ענו על 3 שאלות קצרות ובחרו את רופא השיניים הבא שלכם.


מהו ציפוי קומפוזיט?

ציפוי קומפוזיט המכונה גם ציפוי ישיר, הוא תחליף זול לציפויי חרסינה (למינייט ולומינירס) בעיקר בגלל שאין חיובים מהמעבדה והציפוי נעשה על ידי הרופא שמשתמש בקומפוזיט בצבע השן ישירות על השיניים. מאחר וכל התהליך מבוצע במרפאה ע״י רופא השיניים וללא התערבות של טכנאי שיניים או מעבדה, חשוב לבחור ברופא מנוסה עם טביעת עין אמנותית שיקנה מראה טבעי לשיניים. לשם כך, על הרופא להכיר לפרטים את מורפולוגית השן (טכניקה לניתוח ועיבוד של מבנים גאומטריים), שקיפות חומרים ועקרונות של עיצוב החיוך ולעבור השתלמות בטכניקות הקומפוזיט.

החיסרון הבולט של ציפוי קומפוזיט הוא בכך שלא ניתן לבצע שינויים מרחיקי לכת בחיוך כאשר השיניים צפופות מאוד או שחוקות בצורה בינונית עד חמורה. לקומפוזיט יש נטייה גדולה יותר לכתמים והוא הופך במשך השנים לכהה, הדרך היחידה להבהיר את הצבע היא להחליף את הציפוי. הקומפוזיט מאבד גם ברק באופן מהיר יותר אך ניתן להבריקו ולנקותו מחדש ואורך החיים הממוצע שלו מגיע ל- 5 שנים.

מצאו רופא שיניים קרוב לבית

אם אין לכם רופא שיניים קבוע או לחילופין אם אתם מרגישים לקוח ״שבוי״ אצל הרופא הישן שלכם ואתם זקוקים לציפוי שיניים תוכלו לעשות זאת עכשיו ע״י חיפוש במנוע המיוחד שפיתחנו ובו תקבלו לא יותר מחמישה רופאים או מרפאות שיניים קרובות לבית שלכם ובתקציב שמתאים לכם, ענו על 3 שאלות קצרות ובחרו את רופא השיניים הבא שלכם.


תכונות הקומפוזיט

ציפוי קומפוזיט ישפר את הצבע, המידה והמרקם של השיניים. אפשר לתקן באמצעותו שברים קטנים וסדקים בשן והוא שונה מציפויי חרסינה בגלל הצורך בהשחזה מזערית של מבנה השן. כדי ליצור ציפוי, שמים את חומר הקומפוזיט על המשטח החיצוני של השיניים הקדמיות ומפסלים אותו עד להשגת הצורה הרצויה. כאשר משקמים שן קדמית, שרף הקומפוזיט חיוני כחומר משקם המחקה את המראה של השן הטבעית תוך שהוא מאפשר מעבר אור הדומה לזה של שן טבעית.

אסתטיקת השן תלויה בדמיון של הקומפוזיט לזו של השן הטבעית. בעבר, היה קשה ליצור מחדש אפיונים טבעיים של שן בגלל חוסר בגוונים, קושי בהעברת האור וגורמים נוספים. כיום, ישנם סוגים שונים של קומפוזיט אסתטי עם אפיונים טובים במיוחד כגון נוסחה משופרת עם כל אפיוני הצבע אשר מחקה להפליא את השן הטבעית וכוללת: גוון, כרום (לא ממש לבן שנותן את האפקט הטבעי), ערך (בהיר, כהה וכדומה), עמימות, שקיפות למחצה (מעבר אור ופלורסנטיות) ואפקטים מיוחדים נוספים.

אפשר להוסיף גם צבע ועמעום כדי להשיג אינסוף של מגוון צבעים ולהגיע לצבע הרצוי, לשם כך דרושות מספר שכבות שונות של שרף קומפוזיט. צבע השן נקבע בדרך כלל מעובי הדנטין שמתחתיו, לכן, חומר הקומפוזיט צריך להיות כהה מספיק כדי להסתיר כל גוון בלתי רצוי, אי לכך, צבע האמייל של גוון הקומפוזיט הוא שקוף למחצה, פלורסנטי ואופלי (כמו אבן האופל) ואת השכבה האחרונה חייבים למרק ולצחצח במיוחד כך ששכבות כהות תחתונות לא ייראו.


מתי משתמשים בציפוי קומפוזיט?

השימוש שנעשה בציפוי קומפוזיט הוא כדי לתקן מגוון בעיות שיניים קוסמטיות כדלהלן:

שיניים עקומות - כאשר ישנן שיניים שאינן ישרות זוהי דרך טובה להשיג יישור שיניים והלבנה כאשר משלבים אותו יחד עם טיפול אורתודנטי למספר חודשים ולאחריה מובצע ציפוי קומפוזיט. טכניקה זו נקראת יישור, הלבנה והדבקה (ABB).

כתמי שיניים - כאשר ישנם כתמים בלתי רצויים, טלאים לבנים, או דהיית צבע בשיניים שהטכניקות השונות של ההלבנה לא יכלו להם, ציפוי מקומפוזיט עשוי להיות הפתרון האידאלי. שן שניזוקה - כאשר השן ניזוקה בגלל תסחיף חומצתי.

שן שבורה או סדוקה - שן שנשברה קלות כתוצאה מתאונה או שן סדוקה תטופל לרוב בציפוי מקומפוזיט.

סגירת מרווח בין השיניים - אחד מהטיפולים הקוסמטיים הנפוצים ביותר בהדבקת קומפוזיט נמצא בשימוש לגישור של פערים בין השיניים הקדמיות. כאשר הפער או הרווח בין השיניים אינו משמעותי טיפול בקומפוזיט ״יציל את המצב״.


כיצד מתבצע ציפוי שיניים קומפוזיט?

פגישת הייעוץ עם הרופא תקבע האם המטופל מתאים לציפוי קומפוזיט ואם זהו אכן הטיפול הנחוץ. יש לוודא לפני שמתחילים כי אינכם סובלים ממחלת חניכיים סמויה או דלקת שמצריכה טיפול שכן יש לטפל במחלה לפני ההליך. בחירת הגוון הרצוי נקבעת כבר בשלב הייעוץ. במידה והמטופל מעוניין ״בשיניים לבנות יותר״, יש לבצע לפני ההליך הלבנת שיניים מקצועית במרפאה ורק לאחריה מתאימים את הצבע לשיניים הסמוכות הטבעיות. הטיפול מתחיל בניקיון והסרה של כל משטח שהצטבר על השן, כמו אבנית או פלאק עד לניקיון מוחלט של משטח השיניים.

נדרשת הכנה קצרה במיוחד לציפוי קומפוזיט בגלל שהציפוי דק במיוחד ומאחר והוא מודבק ישירות למבנה השן. את השיניים מייבשים לאחר מכן ומבודדים אותן כאשר משתמשים במבודד גומי המבטיח שלא תיווצר לחות או רוק שעלולים לחצוץ בין חומר ההדבקה לשן. החלק הקדמי של השן נצרב עם חומצה לחספוס כימי של משטח השן כדי שיעזור לחומר הקומפוזיט להידבק על ידי הגדלת שטח המגע. לאחר מכן משתמשים בדבק ששמים על גבי השן הצרובה ומוסיפים עליה את הקומפוזיט בשכבות שבונות את השן ומפסלים את הקומפוזיט על השן לצורה הרצויה.

לקראת סיום ההליך מבריקים וממרקים את החומר כאשר התוצאה הסופית תלויה בעיקר בכישרונות האמנותיים והיצירתיים של הרופא. אם רוצים להסיר את הציפוי, משתמשים במכשיר גימור מיוחד שמסיר את החומר מבלי להזיק למבנים שמתחתיו. אם צריך לתקן את הציפוי, אפשר לחספס את השן עם מקדח יהלום ולנקות עם חומצה זרחנית ואז להניח דבק ולהוסיף שכבה חדשה של חומר קומפוזיט שגם הוא ינוקה ויוברק כך שהתיקון לא יורגש.


האם כל רופא יכול לבצע ציפוי קומפוזיט?

התשובה לכך היא באופן עקרוני לא, כדי להשיג מראה טבעי, לרופא חייב להיות מעוף אמנותי וכשרון טכני כדי לבצע בהצלחה טיפול מסוג זה. לרופא שיניים אסתטי, המנוסה בציפויים, צריכה להיות הכרה מלאה של תכונות החומרים הדנטליים וניסיון בעיבוד, יצירה, עיצוב צורה, ועיצוב מרקם ואפיונים של השן. לכל אחד יש מראה ייחודי, צורת שיניים, קו חיוך וסימטריה שונים, רופא מנוסה ישקלל את כל הגורמים הללו כאשר הוא מבצע ציפוי בקומפוזיט.


כמה זמן מחזיק וכמה עולה ציפוי שיניים קומפוזיט?

התשובה לשאלה תלויה במספר גורמים כגון סוג החומר בו משתמשים (ישנם הבדלים משמעותיים באיכויות של החומרים), בהרגלי המטופל ובתחזוקה לאחר הטיפול (חריקת שיניים או משקאות מכתימים מקצרים את משך הזמן), אך בממוצע ציפוי קומפוזיט מחזיק כ- 5 שנים. עלות ציפוי קומפוזיט היא סביב ה - 500 ש״ח לשן והיא קטנה משמעותית מעלות ציפויי החרסינה בהם למינייט ולומינירס שעולים בין 2,000 ל- 3,500 ש״ח לשן.


מצאו את מרפאת השיניים הטובה ביותר עבורכם