שיניים רקובות

הזנחה רבת שנים של הפה והשיניים מביאה בסופו של דבר למצב של פה חולה ושיניים רקובות. במידה והנזק נרחב ובלתי הפיך לא נותר אלא לפנות לאופציה של השתלת שיניים על מנת להחליף את השיניים הטבעיות ולשמור על תפקודו התקין של הפה. איזה תהליך עובר על השיניים עד למצב של ריקבון, כיצד משפיעות שיניים רקובות על הגוף, איך מתמודדים עם התופעה וגם כיצד למנוע עששת במאמר שלפניכם.

מצאו רופא שיניים קרוב לבית

אם אין לכם רופא שיניים קבוע או לחילופין אם אתם מרגישים לקוח ״שבוי״ אצל הרופא הישן שלכם ואתם זקוקים לטיפול שיניים מורכב או צריכים לעבור בדיקה שגרתית תוכלו לעשות זאת עכשיו ע״י חיפוש במנוע המיוחד שפיתחנו ובו תקבלו לא יותר מחמישה רופאים או מרפאות שיניים קרובות לבית שלכם ובתקציב שמתאים לכם, ענו על 3 שאלות קצרות ובחרו את רופא השיניים הבא שלכם.


מהו התהליך שעובר על פה והשיניים עד לריקבון?

הפה והשיניים זקוקים לתחזוקה קבועה ויומיומית הכוללת צחצוח שיניים פעמיים ביום ושימוש תדיר בחוט דנטלי. חוסר הקפדה ואי שמירה על היגיינת הפה גורמים למצב של עששת – מחלת השיניים הנפוצה ביותר בעולם. מחלת העששת מתפתחת כתוצאה מהצטברות של רובד חיידקים דביק על פני השן בשם פלאק אשר נצמד לשיניים ויוצר חומצה הנשארת על השן אשר הורסת אותה. במידה ולא מטפלים בחור הנוצר בשן בזמן, הפגיעה בשן הולכת ומתרחבת והחיידקים עלולים להגיע גם לחלקים הפנימיים של השן כמו מוך השן ושורש השן.

במקרים של פגיעה חמורה בשן ינסו להציל את השן מומחים מיוחדים המוכשרים לכך כמו פריודנט – מומחה למחלות חניכיים כרוניות או אנדודונט – מומחה לטיפולי שורש, ובמידה וגם הם לא יצליחו לתקן את הנזק ולהציל את השן לא יהיה מנוס אלא לעקור את השן ולבצע השתלת שן מלאכותית במקומה של השן הטבעית.

מצאו רופא שיניים קרוב לבית

אם אין לכם רופא שיניים קבוע או לחילופין אם אתם מרגישים לקוח ״שבוי״ אצל הרופא הישן שלכם ואתם זקוקים לטיפול שיניים מורכב או צריכים לעבור בדיקה שגרתית תוכלו לעשות זאת עכשיו ע״י חיפוש במנוע המיוחד שפיתחנו ובו תקבלו לא יותר מחמישה רופאים או מרפאות שיניים קרובות לבית שלכם ובתקציב שמתאים לכם, ענו על 3 שאלות קצרות ובחרו את רופא השיניים הבא שלכם.


כיצד משפיעות שיניים רקובות על בריאות הגוף?

שיניים רקובות משפיעות על הבריאות הכללית של הפה בכך שדלקת וריקבון עלולים לגרום לספיגה של עצם הלסת. בכך נוצר מצב בעייתי בו תחסר עצם לסת לטיפול השתלת שיניים מה שיחייב טיפולים מקדימים, מורכבים וכואבים יותר של השתלות עצם.

שיניים רקובות משפיעות לא רק על בריאות הפה אלא גם על הבריאות הכללית של הגוף ואף עלולות לגרום למחלות נוספות. החיידקים אשר מתיישבים ומתרבים על השן הרקובה יכולים לחדור למחזור הדם ומשם להגיע בקלות לכל מקום בגוף ולחולל מחלות נוספות, גם באיברים משמעותיים מאד כמו הלב והמוח.

כתוצאה ממצב של ריקבון בשיניים ישנה גם פגיעה ברמה האסתטית – השיניים הרקובות משנות את צבען והופכות לחומות – שחורות ובכך חלה פגיעה במראה הכללי של האדם. בנוסף, שיניים רקובות גורמות למצב של נסיגת חניכיים בו שטח החניכיים מצטמצם ושורשי השן נחשפים כך שמתקבל מראה לא אסתטי של שיניים ארוכות מידי. במצב כזה ישנה גם פגיעה בביטחון העצמי והשפעה ישירה על אופן ההתנהלות של האדם אשר ימעט לדבר, לחייך ולצחוק וימנע מחשיפת שיניים ברבים.


איך מתמודדים?

במצב של שיניים רקובות חייבים לפעול במהרה וללא דיחוי על מנת לנסות להציל את השן עד כמה שניתן. במידה וכבר מאוחר מידי ואין אפשרות להציל את השן, חשוב לעקור אותה במידית על מנת למנוע את התפשטות הזיהום לשאר האזורים בפה ולאיברים אחרים בגוף ועל מנת לנסות ולמנוע ספיגה של עצם הלסת אשר לה השפעה חשובה על טיפולי השתלות שיניים עתידיים.


כיצד ניתן למנוע עששת?

להתחיל לצחצח עם בקיעת השן הראשונה - צחצוח שיניים מרגע בקיעת השיניים פעמיים ביום. אפשר לצחצח בעזרת פד גאזה חד פעמי או להשתמש במברשת שיניים רכה וקטנה ללא משחת שיניים. משחת שיניים גם כשהיא מיועדת לילדים, מומלצת רק מגיל שנתיים כמו כן הצחצוח מגיל צעיר מקנה לילד הרגל בריא וטוב לחיים.

ניקוי חריצי השיניים - לאחר אכילת פירות בעלי סיבים כמו תפוח עץ חשוב מאד לנקות את חריצי השן על מנת לסלק את כל שאריות הפרי. הסיבים הדקיקים נתקעים בחריצי השן לזמן ממושך, גורמים לירידת רמת החומציות ופוגעים קשות בשן. הדבר תקף גם לגבי מזונות דביקים כמו במבה ובצקים אחרים או טופי ושאר הממתקים הדביקים.

לעיסת מסטיק – לעיסת מסטיק ללא סוכר בסוף כל ארוחה מאזנת את רמת החומציות בפה. כמובן שיש להקפיד שלא ללעוס יותר מחצי שעה ביום משום שהדבר עלול להזיק למפרקי הלסת.

שתייה עם קשית - שתיית משקאות ממותקים עם קשית מצמצמת את שטח השן שבא במגע עם הסוכרים שבמשקה.

צחצוח נכון – הקפדה על צחצוח שיניים יסודי וארוך, מומלץ 3 דקות פעמיים ביום.

אימוץ הרגלי תזונה בריאים - לא ״לחטוף״ מתוקים בין הארוחות - עדיף להצמיד את אכילת המתוקים לארוחות הגדולות וזאת משום שאכילה בין הארוחות גורמת לעליית החומציות הגורמת להיווצרות עששת.

העדפת שתיית מים - גם במיצי פירות שנחשבים לבריאים, יש לזכור את כמויות הסוכר הגדולות - בכוס מיץ תפוזים סחוט יש יותר סוכר מאשר בכוס קולה וגם חומציות גבוהה יותר!

צריכת פלואור - מתן פלואור מחזק את מינרל השן. הפלואור יכול להינתן ע”י סוכריות או נוזל אצל רופא השיניים או השיננית. נמצא כי מתן פלואור בגיל צעיר מקטין הימצאות עששת בשיניים נשירות וגם בקבועות.


מצאו את מרפאת השיניים הטובה ביותר עבורכם